torstai 2. toukokuuta 2013

Keltaista nestettä

Alkutilanne oli nykyisille unilleni hyvin tyypillinen: olin työpaikallani, joka oli jälleen outo sekoitus nykyistä ja entisiä työpaikkojani ja lisäksi jotain ihan muuta, tällä kertaa ehkä teatteria. Tungeksin huoneeseen, jossa oli jokin kokouksentapainen alkamassa. Ihmisiä oli hyvin paljon. Itse äkkäsin olevani yläruumis paljaana, mutta ajattelin, että ehkä kukaan ei välitä, jos en tee siitä itse suurta numeroa. Olin yksinkertaisesti vain unohtanut pukea osan vaatteistani.
Kun kaikki olivat valmiina aloittamaan, huoneeseen marssi ilkialaston mies. Kädessään hänellä oli pissapotta. Hän kiipesi sanaakaan sanomatta korkeille tikkaille ja lorotteli siellä äänekkäästi astian täyteen. Ihmiset käyttäytyivät hieman eri tavoin. Useimmat olivat, kuin eivät huomaisikaan, osa hihitteli, osa kauhisteli. Alaston mies käveli tyylikkään hillitysti pois pottansa kanssa.
Itse ajattelin ensin, että onpa hyvä, nyt kukaan ei varmaan enää kiinnitä mitään huomiota siihen, että olen itse puolialasti. Sitten mietin, että ehkä minut nyt yhdistetään tuohon hämärään performanssiin, josta en tiennyt etukäteen mitään. Piilouduin varmuuden vuoksi verhon taakse.
Pottaa kantava mies käveli upealle hiekkarannalle. Siellä oli aseteltu sateenkaaren väreissä riviin erilaisia astioita: astiallinen violettia nestettä, astiallinen sinistä nestettä, astiallinen vihreää nestettä… keltaisen nesteen kohdalla oli vajausta, mutta mies täydensi sen. En tiennyt ihailinko vai inhosinko häntä, sillä tajusin, että illalla rannalla oli tiedossa suuret juhlat ja nuo astiat olivat boolimaljoja. Niistä piti tarjoilla pienille lapsillekin. Tiesin, ettei siinä ole mitään oikeasti vaarallista, mutta… kuitenkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi