tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hulttioäidin kauheat seikkailut

Lapseni antoi minulle ennen nukkumaanmenoa suukon ja sanoi ”äiti, sinä olet mahtava”. Ehkä piilotajuntani halusi rangaista minua sen aiheuttamista hyvistä fiiliksistä.

Osa I

Unessa synnytin kotona lapsen. Synnytys oli nopea ja kivuton, mutta kummallista oli, että en ollenkaan tiennyt olleeni raskaana. Miten tässä nyt näin pääsi käymään? Neuvolat ja muut vastaavat jäivät väliin. Enhän minä voisi mennä nyt töihinkään, kun minulla oli vastasyntynyt vauva. Pitäisi varmaan soittaa ja selittää tilanne. Kiusallista. Mietimme mieheni kanssa, mikä uudelle lapselle laitettaisi nimeksi. Kaikki ehdotukset tuntuivat huonoilta, kunnes keksimme molempia miellyttävän nimen: Mari. Vauvasta tuli siis Mari, mutta sitten aloin miettiä, että se oli sittenkin huono nimi. Ihmiset äkkäisivät sen perusteella, että olin polttanut hamppua raskausaikana.

Osa II

Mieheni kertoi, että lähtisimme tervehenkiselle hiihto- ja laskettelulomalle pohjoiseen. En ollut yhtään innossani, mutta sitten selvisi, että oikeasti olimme lähdössä viikoksi Amsterdamiin. Äkkiä olinkin erittäin innoissani.

Osa III

Olin vanha. Elätin itseni maksullisena naisena. Olin hyvin kyllästyneen oloinen. Heräsin.

2 kommenttia:

  1. Aika pilvipainotteista?!?

    VastaaPoista
  2. Jos lapsen nimeksi haluaisi antaa Mari Pilvi, puuttuisiko nimilautakunta siihen?

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi