perjantai 18. lokakuuta 2013

Unien pirstaloituminen

Nukkumiseni on nykyisin enimmäkseen sellaista, että nukahdan varhain, nukun 3–4 tuntia ja herään keskellä yötä. Sitten nukuksin loppuyön katkonaisia unenpätkiä, jotka eivät tunnu muodostavan kovinkaan pitkiä kokonaisuuksia ja jotka unohtuvatkin melko nopeasti. Siksi tuntuu, ettei unipäiväkirjaankaan synny uusia merkintöjä entiseen tahtiin.

Unissani olevia toistuvia elementtejä

  • Voitan kolikkopeliautomaatissa (joihin tosielämässä kajoan hyvin harvoin) suuria summia rahaa. Yleensä automaatit antavat rahan lisäksi muutakin, kuten viimeöisessä unessani yksittäispakattuja hedelmäkarkkeja ja pieniä muovipusseja, joihin voi kätevästi laittaa voittamansa rahat ym.
  • Junamatkailu. Viimeyönä jäin pois Pasilan asemalla matkallani Helsinkiin, mutta Pasilassa olikin suuri venesatama aseman vieressä ja muuta kummallista. Minun piti mennä junaan 66b ja vaunuun 64, mutta muistin vaunun numeron väärin muodossa 46 ja eksyin. Juna vaihtoi reittiä ja meni Helsingin rautatieasemalle ”luurankorataa” pitkin.
  • Kävelemistä Helsingissä, Lahdessa tai muussa kaupungissa, jonka tosielämässä kuvittelen jotenkin tuntevani, mutta joka unessa esittäytyy aivan uudenlaisena ja outona. Yleensä näihin liittyy satama-alueita ”väärissä paikoissa”, massivisia, koristeellisia ja vanhan näköisiä rakennuksia, isoja kauppakeskuksia, joille ei löydy suoranaisia esikuvia, pilvenpiirtäjiä, suuria autoteitä ja muutakin suurta.
  • Uusiin koteihin muuttamista ja niiden ihmettelyä/remontointia. Tämä lienee kaikkein toistuvin teema unissani tällä hetkellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi