sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Selkeästikin nämä liittyvät toisiinsa

William Shatner lauloi isossa salissa suomenkieliselle yleisölle suomeksi Unto Monosen tangoa Erottamattomat ja sai valtaisat suosionosoitukset. Orkesterin johtajalla oli tahtipuikon asemasta kolmen savukkeen imuke. Esityksen jälkeen pianisti huusi hädissään: "Piano palaa! Piano palaa!" Suurin osa yleisöstä ei piitannut. Muutama yritti sammuttaa paloa kastelukannulla. Lopulta joku löysi sammuttimen. Pianon vieressä oli sähköinen "keyboardi" täynnä luodinreikiä.
...
Syntymäkaupungissani, aivan lapsuuskotini lähistöllä, oli ikivanha katedraali. Ihmettelin, miten en ollut koskaan aikaisemmin tajunnut koko asiaa. Se ei kuitenkaan ollut alueen suurin nähtävyys. Suurin nähtävyys oli sen sijaan vanhoista jätevesisäiliöistä rakennettu, 50 metriä korkea torni.
...
Vampyyritarinassa "vampyyrin synty" oli hieman erilainen, kuin kansanuskomuksissa tai modernimmassa kaunokirjallisuudessa yleensä. Kiharatukkainen viiksekäs mies hakkasi ensin oikean kätensä irti ja kuoli. Hän muuttui vampyyriksi, jos "Haades sytytti nuotion pihlajapuusta, paistoi käden kypsäksi ja söi sen". Vampyyrit oli lopulta helppo erottaa normaaleista ihmisistä, sillä heiltä puuttui kokonaan oikea käsi. Useimmat pitivät tekokättä, mutta ne olivat tökerön näköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi