tiistai 3. kesäkuuta 2014

Unipäiväkirjauni

Toukokuu taisi mennä. Kyllä minä olen saanut nukuttua ihan riittävästi ja nähnyt paljon unia, vauva ei ole pitänyt valveilla. Kuitenkin homma menee niin, että kun herään, minut yleensä komennetaan hereille ja joudun tekemään jotain ihan muuta, kuin makailemaan sängyssä ja kertaamaan, mitä tuli uneksittua. Semmoinen edistää unien unohtumista kummasti.

Eräänä yönä näin unta, että tapasin livenä unipäiväkirjani ainoan aktiivisen (ts. ainoan, jolta saan joskus palautettakin) lukijan. Kerroin uneni hänelle suullisesti ja olin tyytyväinen. Nythän niitä ei tarvitse enää kirjoittaa. Näin myös unta, että minut pyydettiin mukaan johonkin ravintolaesitykseen. Heräsin välillä, ja kirjoitin siihenastisen uneni tänne. Sitten kirjoitin näin: "nyt jatkan untani, minkähänlainen esitys on luvassa". En sitten nähnyt koko esitystä koskaan.

Joitain toukokuussa nähtyjä unia

  • Menin lääkärille, koska maha-alueeni oli raskauden jäljiltä oudon kova ja iso. Kun paitani nostettiin, havaittiin, että vatsaan oli ilmestynyt toinen naama. Samannäköinen kuin omani, mutta isompi. Pystyin ilmeilemään sillä vähän, kun oikein yritin. Lisäksi sinne oli ilmestynyt kaksi ylimääräistä kättä. Jäisin ilmeisesti sellaiseksi loppuiäkseni. Friikkisirkukseen ehkä...
  • Mieheni oli ostanut meille uuden talon Kirkkonummelta, paikasta nimeltään "Lastilahti". Talo oli rotisko, tontti upea, ulkorakennuksessa oli valtava ja hieno sauna, jossa oli jostain syystä sisällä joulukuusi. Vastapäätä oli venesatama, jonne oli kokoontunut kirahvin muotoisia veneitä.
  • Hotelliunia, hissiunia, vesiliukumäkiunia. Paljon niin kummallisia unia, ettei niitä osaa selittää edes auttavasti.
  • Kiellettyä intiimiä läheisyyttä jonkun valtavan, lihaksikkaan, siniseksi maalatun "vartijakastiin kuuluvan" henkilön ja väsyneen äiti-ihmisen välillä kummallisessa poterossa
  • Kissaemo, joka imetti kolmea kissanpentua, kahta koiranpentua ja kolmea rottaa. Kissanpentujen silmät olivat lampaan silmien näköiset, eli pupilliaukko vaakasuorassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi