lauantai 9. elokuuta 2014

Ahstma

Sattuneesta syystä olen viimeaikoina altistunut kissapölylle ja joutunut käyttämään inhalaattoria aika usein. Viime yönäkin olisi ehkä pitänyt herätä ottamaan henkoset, mutta olin ilmeisesti liian väsynyt heräämään niin mitättömän syyn tähden. Sen sijaan näin unta, että olin kokoontunut johonkin astmaparantolapiiriin, jossa ryhmä ihmisiä istui piirissä. Jokaisella oli kädessään yksi inhalaattori ja aina yhden annoksen oton jälkeen ne siirtyivät kädestä toiseen vieressä istujalle ja sitten henkäistiin taas uudestaan. Muut olivat tehottomia lumelääkkeitä, mutta yksi luonnottoman suuri inhalaattori sisälsi oikeaa tehoainetta. Odotin, että se osuisi kohdalleni. Kun se sitten tuli, en oikein tiennyt, miten sitä pitäisi käyttää.

Näin myös jotain parisuhteellisuuskriiseilyunta, jossa olimme mieheni kanssa matkalla pitkin Suomea asuntovaunulla/pikkubussilla. Olimme molemmat kyydissä ja mieheni sanoi puhelimeen, että olimme menossa Kolille. Minä suutuin, koska luulin, että olimme jo menossa kotiin ja Koli oli kaukana. Sitten älysin, että kukaan ei ohjaa autoa. Menin itse kuskin paikalle, yritin ohjata autoa metsäisessä alarinteessä ja päädyin ajelemaan keskelle jotain kotieläinpihaa, jossa käveli kukkoja, kanoja, hanhia, sikoja ja kaneja ja niiden välissä oli pienistä valkosipuleista rakennettuja aitoja.

Näin sellaistakin unta, että menin lapseni kanssa uimarantaan. Hän pulahti tyytyväisenä uimaan, mutta sitten totesin, että se olikin suolaista merivettä, eikä missään näy suihkua, jolla veden voisi huuhdella pois. Äkkiä tulikin pilkkopimeää, alkoi sataa lunta ja kaikki ihmiset olivat kadonneet.... unessa söin myös sinistä pitsaa ja näin nuoren Juice Leskisen juomassa sinistä virvoitusjuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi